Nu är det många som arbetar hemifrån och har digitala möten och andra uppkopplingar mot sina arbetsplatser. Det ställer krav på såväl bredbandsleverantören som den utrustning du själv har i lägenheten.

Om man använder WiFi är hastigheten ofta lite lägre, och kan svaja en aning. Dels beror det på hur långt från routern man befinner sig och hur många väggar det är mellan router och dator, men även hur många grannar som just i detta nu också använder WiFi kan påverka. Detta eftersom WiFi använder vissa radiofrekvenser för att överföra data från routern till din dator. Och ibland kan dessa frekvenser ”ta slut” eller interferera med varandra om många användare samtligt är uppkopplade – visserligen med olika routrar, men routerna använder samma protokoll och frekvenser.

Så det bästa rådet för bra kvalitet i digitala möten är att arbeta med en nätverkssladd direkt från routern till din dator. Då slipper du allt WiFi-trassel…

Om det ändå inte hjälper och du mäter din uppkoppling med t ex tjänsten Bredbandskollen och fortsatt får väldigt dåliga värden, bör du göra en felanmälan till Ownit. Du bör få minst 500 Mbit/s om du använder en nätverkssladd.